Europsko Prvenstvo U15 U17 2023 Moldavija

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Jučer 2. jula 2023. je počelo Europsko prvenstvo u konkurenciji do 15 i do 17 godina. Iako nemamo svoje takmičare ovdje (Dvoje prijavljenih tamičara su prijavili ADAMS nakon roka prijave, a također odlukom Selektora Ivice Solde su brisani sa spiska, jer nisu nastupili na Državnom Prvenstvu 28 maja 2023-e, bez opravdaog razloga. U suštitni je i bolje da nisu nastupili jer prema prijavljenim reziltatima prave 50% slabiji rezultat od ostalih takmičara.

Iako nisu nastupili, Bosna i Hercegovina ima svoje predstavnike ovdje. Enisa Mašić, internacionalni sudija najviše klase, je član jednog Žiria, dok je Nedim Mašić, također internacionalni sudija 1. klase, član druggg Žirija.

Nedim Mašić je iskoristio priliku da poboljša rejting Bosne i Hercegovine u narednim takmičenjima i obavio je plodne susrete na mragini sa Predsjedniko IWF-a Mohamedom Hassanom Jaloudom, kao i sa EWF Treasurerom dr.sci. Astritom Hasanijem, te Predsjednikom Turske Federacije Dizana tegova Talatom Unluom, domaćinom narednog Svjetskog prvenstva.

 

Tkođer je našem Generalnom Sekretaru Nedimu Mašiću, ukazana čast da podijeli medalje za izbačaj za konkurenciju Youth 49 kg muški, a Enisa Mašić treba podijeliti medalje jednoj od narednih kategorija.