Odličan Uspjeh Bosne i Hercegovine na e-mail turniru OWFa

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

 

U skladu sa trenutnom COVID19 situacijom, Oceania Weightlifting Federation je organizirala modifikovani (već tradicionalni) e-mail tournament, otvoreno Prvenstvo, na kojem su učešće uzeli Savezi Dizača Tegova iz cijelog svijeta (63 Saveza), sa ukupno 751 takmičarem, od toga 393 takmičara i 358 takmičarki.

Među navedenim takmičarima učešće su uzeli i naši takmičari i takmičarke.

Selektor Namik Omerović je odredio 5 aktuelnih prvaka države da nastupe na navedenom turniru. Dvije takmičarke (Iris Pašić – KDT Bosna i Amina Mašić – KDT IsANEH-ZB) i 3 takmičara, Benjamin Druškić – KDT Bosna, Hamza Mašić – KDT IsANEH-ZB i Ermin Jusufović – KDT Bosna.

Snimci njihovih pokušaja su poslani online organizatoru, koji je nakon obrade svih pristiglih rezultata napravio rang liste sa plasmanom takmičara i takmičarki.

U konkurenciji žena, Amina Mašić je zauzela 29. mjesto, a Iris Pašić 55. mjesto, što su odlični plasmani obzirom da je nastupilo 358 takmičarki.

U konkurenciji takmičara još bolji plasmani. Od ukupno 393 takmičara, odlično 9. mjesto zauzeo je Ermin Jusufović, za dlaku lošije 22. mjesto, zauzeo je Benjamin Druškić, a isto tako odlično 60. mjesto osvojio je Hamza Mašić, ostavivši iza sebe brojne takmičare svjetskog nivoa.

Rezultati naših takmičara još više dobijaju na značaju, kad uzmemo činjenicu da su troje takmičara (Rumunka, Australijanka i Pakistanac) napravili rezultate bolje od važećih svjetskih rekorda, ali koji nažalost neće moći biti priznati zbog online forme takmičenja.