Kategorije 69 i 85 na Svjetskom Juniorskom Prvenstvu 2018

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

 

U kategoriji 69 kg, egipćanka AHMED Sara Samir Elsayed Mohamed nije dozvolila nikakva iznenađenja i u stilu šampion uvjerljivo osvaja sva 3 prva mjesta i zlatne medalje, ispred trostruke srebrene amerikanke VIBERT Katherine Elizabeth i trostruke bronazne kolumbijke ESCOBAR AGUIRRE Hellen Andrea, kojoj je samo nesternim slučajem pao teg u trećem pokušaju izbačaja, a da je podigla tih 127 kg osvojila bi srebra u izbačaju i biatlonu.

U kategoriji 85 kg, trzaj protiče po predviđanju. Gruzijac David Ravitadze pobjeđuje u trzaju praveći solidnu prednost nad drugoplasiranima egipčaninom ALI Ahmed Sayed Ashour, kao i trećeplasiranim poljakom ADAMUS Bartlomiej Stefan.

Izbačaj, pak počinje u "prevlasti" amerikanca MAURUS Harrison James, dok su trojica prvoplasiranih iz trzaja pomjereni za po jedno mjesto nadolje u izbačaju, što dovodi do "kombinacije" u biatlonu, odnosno dvojica prvih su "prepisani" iz trzaja Gruzijac David Ravitadze i egipčanin ALI Ahmed Sayed Ashour, Treće mesto zauzima amerikanac MAURUS Harrison James