Kategorije 48, 56, 53 i 62

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

U kategorijama 48 i 53 za žene i 56 i 62 nije bilo većih iznenađenja, računajući na nedostatak sedam jakih Europskih Država.

Osvajači medalja u trzaju, izbačaju i biatlonu za kategorije 48 i 53:

U kategoriji 48 kg, rumunka Andres Elena Ramona nije dozvolila prošlogodišnjoj Europskoj prvakinji Anais Michele iz Francuske da ponovi titulu, nego se francuskinja morala zadovoljiti sa 3 srebra iza rumunkina 3 zlata.

Bronzu u trzaju osvaja Alessandra Pagliaro (mlađa sestra od poznatije Genny Catherine), dok u izbačaju i biatlonu bronzu osvaja bugarka Daniela Pandova.

Genny Catherina PAgliaro ostaje ove godine bez ijedne medalje.

Ipak da bi se broj izalijanskih medalja u ženskoj konkurenciji povećao na 6 potrudile su se Jenifer Lombardo i Gorgia Russo koje su osvojile 5 medalja.

Poljakinju Joanu Lochowsku niko nije moga sustići u kategoriji 53, pa je osvojila sva tri zlata- Osim raspoloženih italijanski, francuskinja Lorenz Mannon osvaja bronzu u trzaju i to je sve.

Jennifer Lomardo osvaja sva tri srebra, a iznenađenje je dugogodišnja takmičarka Gorgia Russo, koja osvaja bronzu u izbačaju i u biatlonu.

 

Osvajači medalja u trzaju, izbačaju i biatlonu za kategoriju 56:

Da bi broj italijanskih medalja u prva dva dana dostigao cifru 9, pobrinuo se i Mirko Scarantino.

Prošlogodišnji europski prvak se morao zadovoljiti sa 3 srebra, iza raspoloženog španca Josue Brachija koji osvaja 3 zlatne medalje. Simpatični španac je, nakon niza godina, dočekao i prvu titulu europskog šampiona.

Btonzane medalje odlaze na dvije strane. U trzaju Gruzijscu Berdelidzeu, a u izbalaju i biatlonu rumunu Coitoiu.

U kategoriji 62 kg bez većih iznenađenja, ali sa prijatnim osjećajem zbog mladog Bugara Stiliana Grozdeva. U 2016-oj godini i Youth i juniorski prvak Europe. Najbolji plasman na seniorskim europskim prvenstvima 7. mjesto 2016 i 2017-e.. Još uvijek junior, mladi devetnaestogodišnji Stilian diže tegove sa lahkoćom i sigurnošću. Prije dvije godine, u Fordeu, na EP je bio toliko neiskusan, da smo mu dali cevenu zbog bacanja tega nakon pokušaja. I tada je, sa lahkoćom, podigao teg i onda ga, slaveći, ne samo bacio, nego ga bacio uvis, pa tek onda teg pada slobodnim padom. U ove dvije godine još mnogo iskustva i to ga dovodi do zlatne medalje u trzaju gdje podiže 135 kg, odnosno 1 kg više od drugoplasiranog Gruzijca MISHVELIDZE Shote i 5 kg više od kolege iz reprezentacije Vladimira Urumova.

U izbačaju zanimljivo. Urumov ostaje bez medalje u izbačaju i u biatlonu, jer je rumun Ilie Ionut, sa svih 6 uspješnih pokušaja i izbačenih 154 kg, dobio Urumova za 2 kg u izbačaju i 1 kg u biatlonu.

Zanimljiva borba se odvijala između Grozdeva i Shote. Grozdevu je bio dovoljan isti izbačaj kao i Shoti za pobjedu u biatlonu (i drugo mjesto u izbačaju jer je Shota imao manji startni broj). U prvom pokušaju obojica izbacuju po 152 kg. U drugom pokušaju po 158, čime osiguravaju i prva dva mjesta u izbačaju. Treći pokušaj Shota izlazi 2 kg više od ličnog rekorda, 165 kg, rizikuje i uspjeva. Grozdev je ipak suviše mlad za ovu težinu tako da je u izbačaju i biatlonu Shota prvi, Grozdev drugi, Ionut treći, dok bez medalje ostaje Urumov na četvrtom mjestu.