BH tim za Memorijal "Vladan Mihajlović"

Pažnja, otvorite u novom prozoru. PDFIspisE-mail

Veliki uspjeh KDT "Željezničar"

Selektor Bosne i Hercegovine, Namik Omerović, je odlučio da sastav našeg tima za jedanaesto izdanje prijestižnog Internacionalnog Memorijala "Vladan Mihajlovic" koji se nalazi u A listi takmičenja na kalendaru IWF-a (Svjetske Federacije Dizanja Tegova) bude:

Senior: Mak Numić  Željezničar

Seniorka: Elvira Razić Željezničar

Ovo je odličan pokazatelj da je novo rukovodstvo KDT "Željezničar" na odličnom putu napretka kluba, jer,  već dugo vremena se nije desilo da kompletna reprezentacija BIH bude iz KDT Željezničar.

Smjena trenera, obavljena prije 13 mjeseci, kada je zbog loših rezultata i pokazatelja rada, kao i zbog nedovoljne stručnosti, smjenjena Olivera Jurić sa mjesta trenera KDT Željezničar, a kada su postavljeni prof. Elvira Razić kao trener za žensku ekipu i s.p. Haris Durak, kao trener za mušku ekipu, pokazala je rezultate.

Posebno je težak slučaj bio oformiti mušku ekipu od nule. Naime, zatečeno stanje u februaru 2017-e u muškom timu je bilo: nekoliko rekreativaca.

Napornim radom se uspjelo za godinu dana oformiti nova muška ekipa i dobiti i juniora koji je seniorski reprezentativac.

U suštini i Elvira i Mak su već odranije reprezentativci (Elvira višestruki), a Mak je i prošle godine na Rvier SAVA Cupu bio reprezentativac u konkurenciji U20. Ali ono što je novo jeste da je kompletan tim sastavljen od dizača KDT Željezničar, i što je Mak, iako junior, postao seniorski reprezentativac.

Čestitamo Elviri i Maku, kao i treneru Harisu.

Također čestitamo i rukovodstvu KDT Željezničar.